Het ontwerp voor natuurspeelplek Geestmerloo is af!

Publicatiedatum: 11 maart 2020

Met de creatieve inbreng van kinderen uit diverse groepen van basisscholen De Cocon en Erasmus uit Alkmaar Noord is het ontwerp afgemaakt.

De volgende ideeën zijn door de kinderen aangedragen en in het ontwerp opgenomen:

  • Klim en klauterparcours dwars door bos en riet
  • Stapstenen in het water
  • Heuvels, hutten en verstopplekken
  • Kabelbaan vanaf een heuvel
  • Trekvlot, schommel en koprolrek
  • Een minibos met vlinderstruiken

ontwerp natuurspeelplek geestmerloo // ontwerp_natuurspeelplek.jpg (49 K)

De natuurspeelplek wordt nu in het natuurpark, grenzend aan de woonwijk, aangelegd. De opening van de natuurspeelplek en het hele natuurpark lukt hopelijk nog voor de zomervakantie. 

Natuurpark Geestmerloo is voor iedereen 
Natuurpark Geestmerloo is er niet alleen voor kinderen. Het biedt straks ruimte voor iedereen. Jong en oud zijn welkom voor een wandeling en de ontwikkeling van de natuur te volgen, of gewoon op een bankje te genieten van het uitzicht over de grote vijver. Dat kan zowel op de natuurbegraafplaats als in de rest van het natuurpark. Op de lig- en speelweide is ruimte om te picknicken, en je kunt daar voetballen of badmintonnen. De sloten en grote vijver nodigen uit om te komen vissen. In het Bos der Omarming is een amfibieënpoel aangelegd, waar juist geen vissen in komen.

Voor mensen met honden wordt een strook ingericht als losloopgebied, aanvullend op de losloopgebieden die recreatieschap Geestmerambacht en gemeente Alkmaar al hebben. In de rest van het natuurpark moeten honden aangelijnd blijven. Zie https://www.geestmerambacht.nl/activiteiten/met-de-hond voor meer informatie waar je met de hond los mag lopen.

Kijk voor meer informatie over Geestmerloo op https://www.geestmerambacht.nl/over/geestmerloo.


Meer nieuws