1,5 meter afstand blijft de norm

Publicatiedatum: 25 juni 2020

In de persconferentie van 24 juni werd duidelijk dat we opnieuw een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. Wat betekent dat voor een bezoek aan de recreatiegebieden?

Per 1 juli: 1,5 meter afstand blijft de norm
In de recreatiegebieden is iedereen welkom om van de rust en de ruimte te genieten. De zomer is in volle gang en we trekken er massaal op uit in het groen. Bewegen in de buitenlucht is immers heel gezond en de gebieden zijn bij uitstek de plek om in de zomer te verblijven. Echter blijft het nog steeds van belang om elkaar de ruimte te geven. Het virus is nog niet verdwenen, het blijft van cruciaal belang om alert en waakzaam te blijven. Houd daarom altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter). Is dat niet mogelijk, ga dan ergens anders heen. Zoek de rustige en minder populaire plekken op. Blijf thuis bij klachten, laat je testen en ziek uit. We verzoeken bezoekers de richtlijnen in acht te nemen en verantwoord hiermee om te gaan.

Wat zijn de uitzonderingen op de 1,5 meter afstand:

  • Mensen uit 1 huishouden.
  • Kinderen tot en met 12 jaar.
  • Jongeren tot 18 jaar hoeven bij elkaar geen 1,5 meter afstand te houden. Ze moeten wel 1,5 meter afstand houden tot volwassenen.
  • Sporters.

Zwemmen in natuurwater 
In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. Ook in tijden van corona worden aangewezen zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid. De landelijke richtlijnen gelden ook in het water.

Ondernemers, georganiseerde evenementen en activiteiten in het gebied
Ook ondernemers zullen de nodige maatregelen nemen om bezoekers weer te mogen ontvangen. Indien je vragen hebt over de toegankelijkheid van ondernemers en mogelijke activiteiten in de gebieden wend je dan tot de ondernemer of organisator van de activiteit.

Corona maatregelen
Recreatieschap Geestmerambacht heeft de afgelopen weken de volgende maatregelen genomen:
- de toiletgebouwen en dagkampeerterreinen in de recreatiegebieden gesloten;
- er wordt toezicht gehouden, vooral in de weekenden.

We gaan er vanuit dat iedereen zich houdt aan de maatregelen en begrip heeft voor deze situatie.

Kijk voor actuele informatie over de nieuwe en aangescherpte maatregelen op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/coronavirus


Meer nieuws