Over de organisatie

Recreatieschap Geestmerambacht is de bestuurlijke organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en het beheer van het unieke Geestmerambacht en Park van Luna. In opdracht van Recreatieschap Geestmerambacht worden de recreatiegebieden Geestmerambacht en Park van Luna beheerd door Recreatie Noord-Holland. Centraal hierbij staat dat alle bezoekers van de recreatiegebieden naar hartenlust van de bijzondere omgeving kunnen genieten. 

Over Recreatieschap Geestmerambacht
Recreatieschap Geestmerambacht, een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Alkmaar en Dijk & Waard, is de organisatie die de recreatiegebieden beheert. Het recreatieschap zet zich in voor het waarborgen van een goede balans tussen natuur, landschap en recreatie van deze bijzondere gebieden.

De gebieden in beheer
Recreatieschap Geestmerambacht beheert de recreatie- en natuurgebieden Geestmerambacht, Groene Loper en Park van Luna. Het gebied is 544 hectare groot en kent een grote variëteit aan landschappen, functies en waarden. Ook natuurpark Geestmerloo valt binnen het recreatieschap.

plattegrond Geestmerambacht // plattegrond_geestmerambacht_en_park_van_luna_compleet_4_juni_2020.jpg (40 K)

Over Recreatie Noord-Holland

Noord-Holland heeft prachtige recreatiegebieden met veel mogelijkheden. Recreatie Noord-Holland is de uitvoeringsorganisatie van de verschillende recreatieschappen, en houdt zich in opdracht van die schappen bezig met het beheer en ontwikkeling van deze groene gebieden. De organisatie helpt hierbij de omgeving aantrekkelijk te houden, zodat iedereen hier van rust, natuur en recreatie kan genieten.

Lees meer over de leukste recreatiegebieden in Noord-Holland.

Wil je werken voor het Recreatieschap Geestmerambacht of een van de andere mooie gebieden? Bekijk de vacatures bij Recreatie Noord-Holland.