Zwemseizoen

Publicatiedatum: 30 april 2020

In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. In deze periode (ook nu tijdens Corona) worden officiƫle zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiƫne en veiligheid.

Het buitenzwemseizoen loopt van 1 mei tot 1 oktober. In deze periode (ook in tijden van corona) worden officiële zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiëne en veiligheid.

Voor iedereen geldt nog steeds het advies om zoveel mogelijk thuis te blijven. Besluit je toch een verfrissende duik te nemen bij een van de officiële zwemplekken in recreatiegebied Geestmerambacht en Park van Luna? Let dan bij elk bezoek goed op de lichtblauwe informatieborden. De richtlijnen van het RIVM blijven gelden, dus ook in het water blijf je op 1,5 meter van elkaar en vorm je geen groepjes.

Inrichting en onderhoud
Recreatieschap Geestmerambacht is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de officiële zwemplekken in de gebieden en de daarbij horende voorzieningen op stranden en ligweiden, zoals openbare toiletten, ballenlijnen en speeltoestellen. De toiletgebouwen en dagkampeerterreinen zijn in verband met het corona-virus nog steeds gesloten. De officiële zwemlocaties in Geestmerambacht en Park van Luna vind je hier: www.geestmerambacht.nl/activiteiten/zwemmen

De officiële zwemlocaties zijn te herkennen aan de grote lichtblauwe informatieborden. Binnen de ballenlijn is het water in de regel niet dieper dan 1.40 meter. De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van deze zwemplekken van 1 mei tot 1 oktober. Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd op aanwezigheid van blauwalg en bacteriologische verontreiniging. Als de actuele waterkwaliteit onvoldoende is, wordt dit op een smal bord onder het informatiebord aangegeven. De website www.zwemwater.nl of de app Zwemwater geeft actueel zwemadvies. Zwemmen in oppervlaktewater buiten de officieel aangewezen zwemlocaties is op eigen risico; daar wordt niet gecontroleerd op veiligheid en hygiëne .

 


Meer nieuws