Sneeuw en ijspret tijdens lockdown

Publicatiedatum: 5 februari 2021

Buiten spelen mag! Wees alert op gladheid en drukte!

Het doel van de lockdown is om het aantal ontmoetingen zo veel mogelijk te beperken. Zo kunnen we besmettingen met het coronavirus tegengaan. Ook als je wilt genieten van een pak sneeuw of een mooie laag ijs, blijft de oproep om zo min mogelijk mensen te ontmoeten. Ook in de kou kan het coronavirus overspringen. Houd dus afstand, ga weg als het druk is en voorkom groepsvorming.

De andere regels van de lockdown blijven natuurlijk ook gewoon gelden. Lees hier meer over de regels.

Wees alert op gladheid: in de recreatiegebieden wordt niet gestrooid!
Het is belangrijk dat we door winterpret niet de druk op de zorg verhogen. Ben je niet helemaal zeker van de kwaliteit van het ijs, blijf dan thuis. Dat geldt ook voor gladheid op de weg. In de recreatiegebieden wordt niet gestrooid dus wees extra voorzichtig. 

Voorkom sluiting van het gebied
Schaatsen, sleeën, wandelen of anderszins genieten van het winterweer is toegestaan met je eigen huishouden of met maximaal één persoon van buiten je eigen huishouden. Houd afstand van mensen van buiten je eigen huishouden, ook als je geniet van sneeuw of ijs. Zo houden we de kans op besmettingen zo klein mogelijk. Als het te druk wordt op bepaalde plaatsen, zoals op een parkeerplaats of rondom een koffie-afhaalpunt, ga dan weg. Als het echt te druk wordt, kan de burgemeester maatregelen nemen. 

Kortom, buiten spelen mag! Wees alert op gladheid en vermijd drukte. We wensen iedereen veel ijs- en sneewpret toe. 


Meer nieuws