Realisatie Geestmerloo

Publicatiedatum: 15 april 2019

Het bestuur van Recreatieschap Geestmerambacht heeft onlangs ingestemd met de overeenkomsten die gesloten moeten worden voor de realisatie van Geestmerloo.

Alle lichten staan nu op groen om het als recreatiegebied met natuurbegraafplaats in te richten. Natuurbegraafplaats Geestmerloo is de 1e natuurbegraafplaats in Noord-Holland.

De technische tekeningen zijn bijna klaar
Op dit moment worden de ontwerptekeningen uitgewerkt in een bestek. Daarna kan in juni het werk worden aanbesteed. Volgens de huidige planning zal in oktober 2019 daadwerkelijk met de uitvoering van het werk worden begonnen. Graafmachines zullen dan een waterpartij uitgraven en een 6 meter hoge heuvel aanleggen. In het voorjaar van 2020 zal het natuurpark klaar zijn en kunnen recreanten er gebruik van maken!

Natuurspeelplaats|
In het plan is ook een plek voor een natuurspeelplaats getekend. Om deze speelplaats een leuke, avontuurlijke plek te laten zijn voor de jongere bezoekers aan het park, worden leerlingen van twee basisscholen uit de omgeving gevraagd of ze mee willen denken over de inrichting van de natuurspeelplaats. Het recreatieschap laat dan het leukste idee uitvoeren.

Eerdere nieuwsberichten over het natuurpark zijn te vinden op https://www.geestmerambacht.nl/over/geestmerloo

De inrichting van de zuidwestelijke helft van Geestmerloo is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Provincie Noord-Holland.

logo pnh // logo_pnh.jpg (4 K)


Meer nieuws