2022 Elrow festival

Opbouw Elrow festival gestart

Publicatiedatum: 24 augustus 2023

In Geestmerambacht is op zaterdag 2 september 2023 het Elrow Festival

Op- en afbouwperiode
Donderdag 24 augustus 2023 beginnen de opbouwwerkzaamheden van het festival Elrow. Na het festival wordt er zo snel mogelijk weer afgebouwd. Dit moet op donderdag 7 september 2023 klaar zijn. 

Bereikbaarheid, verkeer en parkeren tijdens het evenement
Bezoekers kunnen het evenement bereiken met de auto, fiets, taxi of met het openbaar vervoer. De organisatie van het festival faciliteert parkeerplaatsen naast het evenemententerrein en een pendelbusservice vanaf station Alkmaar. 

Bezoekers die met de auto komen parkeren aan de oostkant van de Schagerweg (N245).
Pendelbussen hebben de op- en afstap op de Festivalweg.
Kiss en Ride en taxi's volgen de borden vanaf de Schagerweg en of de Provicialeweg (N504)

Tijdens en na het evenement houden beveiligers en verkeersregelaars toezicht in de wijken rondom het festivalterrein. 

Wegafsluitingen en omleiding
In verband met de verkeersveiligheid is: 

  • De Wagenweg, na huisnummer 1 richting de Kanaaldijk, op zaterdag 2 september van 11:00 uur tot zondag 3 september 03:00 uur afgesloten voor verkeer. Bewoners en ondernemers aan de Wagenweg zijn bereikbaar via een omleiding en alleen met vooraf uitgegeven toegangskaarten. 
  • Het fietspad, dat Geestmerambacht via het Groetpad doorkruist, is voor doorgaand fietsverkeer afgesloten. Verkeersborden geven de omleidingsroute via de Kanaaldijk aan.

Geluid
De organisatie investeert in het tegengaan van geluidsoverlast. Zo werken zij met akoestische meetapparatuur om binnen de gestelde geluidsnormeringen te blijven. Ook heeft de organisatie een onafhankelijke en professionele geluidsadviseur ingeschakeld om de richting van de geluidsstromen te berekenen en zorg te dragen voor het niet overschrijden van de geluidsnormen.

Tijdens het evenement voert de geluidsadviseur binnen en rondom het evenemententerrein diverse geluidmetingen uit. Op vrijdag 1 september vinden soundchecks plaats tussen 15.00 en 17.00 uur. Deze soundchecks duren niet langer dan 1 uur aaneengesloten.

Contact
Voor vragen of klachten voorafgaand, tijdens en na het evenement, neem dan contact op met de organisatie via telefoonnummer 06 45 09 62 15.

Dit nummer is bereikbaar:
Tot en met vrijdag 1 september van 8:00-20:00 uur.
Zaterdag 3 september van 12:00-00:00 uur.
Zondag 3 t/m 7 september 8:00-21:00 uur.

Of stuur een e-mail naar operations@apenkooi.com


Meer nieuws