Ondertekening bruikleenovereenkomst De Groene Oase

Publicatiedatum: 6 november 2019

Tijdens de Nationale Natuurwerkdag van zaterdag 2 november heeft Jasper Nieuwenhuizen, voorzitter van Recreatieschap Geestmerambacht de bruikleenovereenkomst getekend met de Groene Oase

De Groene Oase zet zich in om samen met buurtgenoten een voedzame en heilzame tuin aan te leggen.
Van de provincie Noord-Holland is hiervoor via het GroenKapitaal een subsidie ontvangen. Het Recreatieschap Geestmerambacht geeft twee percelen grond met een totale oppervlakte van 5 hectare in bruikleen.

De Groene Oase dient een bijzondere plek te worden waar men natuur op een fijne manier kan ervaren. Een plek waar tevens biodiversiteit gestimuleerd wordt. Uitnodigend om te rusten, te helen, te leren en samen te werken. Een plek waar de gemeenschap letterlijk ‘de vruchten van kan plukken’. De planten zullen voor een groot deel bestaan uit eetbare gewassen en daardoor een overvloed aan voedsel bieden voor mens en dier.

De overeenkomst geldt voor 30 jaar. Jasper Nieuwenhuizen tekende namens het recreatieschap en Inge den Hartog, Jan Grondhout en Marjolein Themmen namens Stichting De Groene Oase Koedijk.

Na de ondertekening plantte Jasper Nieuwenhuizen een zelf meegebrachte zaailing van een eik. Ook werd er nog een Linde geplant.

ondertekening overeenkomst groene oase 2 // img_1932.jpg (106 K)

Tijdens de natuurwerkdag zijn vrijwilligers druk geweest met het aanleggen van een mulchlaag om bomen en er werden nog meer bomen geplant.

Meer informatie over het voedselbos is te vinden op: www.degroeneoase.eu.


Meer nieuws