Nog heel even geduld........

Publicatiedatum: 13 juli 2020

Natuurpark Geestmerloo vanaf 15 juli toegankelijk voor iedereen!

Het duurt nu echt niet lang meer voor de hekken worden verwijderd. De beplanting heeft de tijd gekregen om te groeien en om aan te sterken en de laatste werkzaamheden zijn afgelopen weken uitgevoerd. Dus vanaf woensdag 15 juli mogen de hekken weg en is Natuurpark Geestmerloo voor iedereen toegankelijk!

“In zeven maanden tijd is hier een plan gerealiseerd, waar zeven jaar geleden de samenwerking voor begon. Het recreatieschap, Natuurbegraafplaats Geestmerloo en stichting het Bos der Omarming hebben hun creatieve geest ingezet om dit resultaat te bereiken. Dat is iets om van te genieten!”, vertelt Fred Rodenbach, projectleider voor Recreatie Noord-Holland.

Het gebied van 24 hectare omvat een natuurbegraafplaats van 11 hectare en een speel-, wandel- en natuurgebied van 13 hectare. Natuurpark Geestmerloo is onderdeel van het Geestmerambacht. Hier is het Bos der Omarming te vinden, maar bijvoorbeeld ook een natuurspeeltuin. Het natuurpark is onderdeel van recreatiegebied Geestmerambacht. De realisatie van het deel buiten de natuurbegraafplaats is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Provincie Noord-Holland.

Zowel de natuurbegraafplaats als de rest van het natuurpark is openbaar toegankelijk. Op de lig- en speelweide is ruimte om bijvoorbeeld te picknicken. In het Bos der Omarming staat de Wereldboom centraal die symbool staat voor alle overleden kinderen in de wereld. Voor mensen met honden wordt is een strook ingericht als losloopgebied, aanvullend op de losloopgebieden die recreatieschap Geestmerambacht en gemeente Alkmaar al hebben. In de rest van het natuurpark moeten honden aangelijnd blijven.

 


Meer nieuws