Natuurpark Geestmerloo is open!

Publicatiedatum: 15 juli 2020

Zeven jaar geleden begon de samenwerking tussen recreatieschap, Natuurbegraafplaats Geestmerloo en stichting Bos der Omarming.

Na een voorbereiding van jaren werd het natuurpark in zeven maanden tijd gerealiseerd. En nu is het open! De hekken zijn vandaag verwijderd en het park is nu toegankelijk voor iedereen.

De paden van Natuurpark Geestmerloo zijn toegankelijk voor wandelaars. Het gebied omvat een natuurbegraafplaats van 11 hectare en een speel-, wandel- en natuurgebied van 13 hectare. Natuurpark Geestmerloo is onderdeel van het Geestmerambacht. Hier is het Bos der Omarming te vinden, maar bijvoorbeeld ook een natuurspeeltuin. De realisatie van het deel buiten de natuurbegraafplaats is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van Provincie Noord-Holland.

Zowel de natuurbegraafplaats als de rest van het natuurpark is openbaar toegankelijk. Voor mensen met honden wordt is een strook ingericht als losloopgebied, aanvullend op de losloopgebieden die recreatieschap Geestmerambacht en gemeente Alkmaar al hebben. In de rest van het natuurpark moeten honden aangelijnd blijven.

Geestmerloo open 1 // geestmerloo_open_1.jpg (33 K)


Meer nieuws