Natuurpark Geestmerloo luchtfoto

Natuurpark Geestmerloo gaat door!

Publicatiedatum: 2 augustus 2018

In plaats van een weiland komt er een aantrekkelijk recreatiegebied van 24 hectare, waarvan 11 hectare bestemd voor natuurgraven.

Er komt definitief een natuurbegraafplaats bij recreatiegebied Geestmerambacht. Wat nu nog alleen grasland is zal omgetoverd worden tot een recreatiegebied ofwel Natuurpark Geestmerloo. De Raad van State heeft de tegenstanders van de komst van natuurpark Geestmerloo in Koedijk, in het ongelijk gesteld. De eerste natuurbegraafplaats van Noord-Holland is straks dus een feit.

De Raad van State vindt dat de gemeente Alkmaar terecht een vergunning heeft verleend aan Dunweg Uitvaartzorg om Natuurpark en Natuurbegraafplaats Geestmerloo aan te leggen. Op de begraafplaats is straks plek voor zeker 5.000 graven en rond de 1.600 urnen.

De aanleg van het natuurpark aan de Nauertogt in Koedijk wordt in totaal 24 hectare groot. Het omvat een begraafplaats (11 hectare) en een speel-, wandel- en natuurgebied (13 hectare).

Alexander van der Pijl, eigenaar van Dunweg Uitvaartzorg, spreekt van een heuglijke dag. "We gaan dit zeker vieren. Al zes jaar zijn we hier mee bezig. Al die rechtszaken en advocaatkosten, ik noem liever niet een bedrag."

Wanneer de eerste bouwactiviteiten plaatsvinden, weet hij niet precies. "Alle plannen liggen klaar, dus ik denk dat we medio september weten hoe het verder gaat. Het project moet aanbesteed worden, dus dat kost ook tijd. Mogelijk dat we begraafplaats in gedeeltes kunnen opleveren, zodat we eerder aan de wens om hier begraven te worden kunnen voldoen." 

Bekijk hier eerdere berichtgeving: 1,5 miljoen voor Natuurpark Geestmerloo


Meer nieuws