Kom niet allemaal tegelijk.

Publicatiedatum: 21 december 2020

Door de lockdown zijn onze mogelijkheden om erop uit te trekken deze kerstvakantie beperkt; maar de recreatiegebieden zijn gewoon open

En dat blijven ze ook; als we tenminste niet allemaal tegelijk naar dezelfde plek gaan. Even een frisse neus doet je goed, altijd, en zeker nu we zo veel binnen en achter een beeldscherm zitten. Wees welkom in ons recreatiegebied. Hieronder enkele tips.

Kies rustige momenten en plekken
De drukste dagen zijn zaterdag, zondag en de feestdagen. Om de drukte te vermijden, raden we je aan om niet tussen 11.00 en 15.00 uur op pad te gaan. Kom te voet of per fiets naar ons recreatiegebied. Neem je toch de auto en is de parkeerplaats vol? Ga dan ergens anders heen en parkeer nooit in de berm. De ultieme tip voor de kerstvakantie: Ga lekker wandelen op een andere onontdekte plek in Noord-Holland. Kies een mooie route op www.wandelnetwerknoordholland.nl

Geef elkaar de ruimte
Geef andere recreanten de ruimte en houd altijd 1,5 meter afstand van elkaar. Tegenliggers op een smal wandelpad? Stap even van het pad af zodat de ander gemakkelijk kan passeren. Houd ook rekening met andere gebruikers: wandel niet op een mountainbikepad. En houd er als mountainbiker rekening mee dat wandelaars je niet zien of horen aankomen. Matig je snelheid en passeer rustig.

Zwerfafval
Horeca is dicht (op enkele afhaallocaties na) en ook toiletten zijn niet open. Hoge nood? Doe het niet in de struiken en laat zeker geen afval achter. Neem papieren zakdoekjes, mondkapjes, flesjes of blikjes mee naar huis. Neem daarvoor een zakje mee om het in op te bergen. Wil je de natuur (en je mede-recreanten) écht een plezier doen, neem dan ook zwerfafval mee als je dat tegenkomt. Zo gaan we lekker opgeruimd het nieuwe jaar in.


Meer nieuws