Het zwemseizoen start per 1 mei

Publicatiedatum: 29 april 2021

In Nederland loopt het zwemseizoen van 1 mei tot 1 oktober. In deze periode (ook in tijden van corona) worden officiƫle zwemplekken gecontroleerd op waterkwaliteit, hygiƫne en veiligheid.

Ben je van plan om een verfrissende duik te nemen in natuurwater? Let dan bij elk bezoek goed op of er op dat moment een waarschuwing, een negatief zwemadvies of zwemverbod geldt. Houd altijd de richtlijnen van de rijksoverheid in de gaten, ook in het water. Houd 1,5 meter afstand en gun elkaar de ruimte. Volg de aanwijzingen van de boswachters op en respecteer de regels zoals die zijn opgesteld. De officiële zwemlocaties in Geestmerambacht en Park van Luna vind je hier.

Wat zijn officiële zwemplekken?
De officiële zwemlocaties zijn te herkennen aan de grote lichtblauwe informatieborden. Binnen de ballenlijn is het water vaak niet dieper dan 1.40 meter. Alleen officieel aangewezen zwemplekken worden regelmatig onderzocht op blauwalg en bacteriologische verontreiniging verontreinigingen. Als de actuele waterkwaliteit onvoldoende is dan wordt dit op een smal bord onder het algemene informatiebord aangegeven. Deze meldingen kunnen regelmatig wijzigen. De website www.zwemwater.nl of de app Zwemwater geeft actueel zwemadvies.

LET OP: Zwemmen in water buiten de officieel aangewezen zwemlocaties is op eigen risico; daar zijn geen controles op veiligheid en hygiëne. 

Vragen of opmerkingen
Vanzelfsprekend kun je je vragen of opmerkingen mailen aan de beheerder van Geestmerambacht en Park van Luna. Mail naar info@geestmerambacht.nl.

Blauwalg en botulisme: wat is dat?
We hebben vorig jaar uitleg gegeven over blauwalg en botulisme. Lees hier het artikel met de toelichting.


Meer nieuws