Heerlijk buiten zwemmen

Publicatiedatum: 7 mei 2019

De tijd is aangebroken dat iedereen zich weer prima kan vermaken in of rondom het water

Geestmerambacht is er klaar voor! Recreatiegebied Geestmerambacht telt maar liefst 8 strandjes waar je heerlijk kunt zwemmen. Het Strand  van Luna heeft één grote zwemplek.

De strandjes zijn een goed en zoet alternatief voor de zee; dichtbij de stad in een groene omgeving.

Beide gebieden beschikken over speelvoorzieningen waar zand en water centraal staan, kinderen kunnen er fantastisch spelen. Behalve de zandstrandjes liggen er ook grasvelden langs de zwemplekken, hierop kun je heerlijk luieren. Rondom het water is er voldoende mogelijkheid om te voetballen, te badmintonnen en nog veel meer. Geestmerambacht beschikt over gratis wifi bij zwembaai 1 en 2 aan de noordzijde. In beide gebieden zijn er horecagelegenheden voor een ijsje, drankje of een snack.

Onderhoud en controles
Recreatieschap Geestmerambacht is verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoud van de zwemplekken en de daarbij horende voorzieningen op stranden en ligweiden, zoals toiletten, ballenlijnen en speeltoestellen. De provincie Noord-Holland houdt toezicht op de hygiëne en veiligheid van de zwemplekken van 1 mei tot 1 oktober. Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd op de kwaliteit.

Informatie
Als er een waarschuwing of zwemverbod nodig is vanwege een normoverschrijding, wordt dat het het desbetreffende strand bekend gemaakt. Actuele informatie over de waterkwaliteit en veiligheid staat tijdens het zwemseizoen op www.zwemwater.nl. Ook de zwemwatertelefoon (088 1021300) biedt gratis actuele informatie over de kwaliteit van het zwemwater. Nieuwe zwemverboden en negatieve zwemadviezen worden tevens gemeld via Twitter @ZwemwaterRUDNHN. Of raadpleeg de zwemwater apps. Hierin vindt u alle door de overheid gecontroleerde zwemplekken.

Apple:                  https://itunes.apple.com/nl/app/zwemwater/id835572632

Android:              https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.yellowbytes.zwemwaterapp&hl=nl

Altijd voldoende zwemplekken

Een waarschuwing, negatief zwemadvies of zwemverbod heeft meestal betrekking op één van de zwemplekken in het gebied. Geestmerambacht heeft verschillende zwemplekken, dus er blijven altijd voldoende plekken over waar het water wel van goede kwaliteit is en heerlijk kan worden gezwommen.


Meer nieuws