Gebieden bijna opgeruimd na storm Poly

Publicatiedatum: 6 juli 2023

De storm is gaan liggen, maar heeft voor veel overlast gezorgd

Ook in onze gebieden zijn veel taken van bomen gewaaid of bomen omgewaaid. Vanaf gistermiddag zijn de collega's van beheer al druk bezig met het opruimen van de ravage. Inmiddels zijn de toegangswegen, parkeerterreinen en fiets- en wandelpaden weer vrij toegankelijk. De speel- en ligweiden, ruiterpaden en het MTB-parcours volgen later. 

Pas voorlopig nog goed op voor loshangende takken in de bomen. Deze worden zo snel mogelijk verwijderd, maar dat heeft nog enkele dagen tijd nodig. Tot die tijd uitkijken dus!

Tenslotte liggen er langs de paden nog veel afgewaaide takken. Dit kan misschien een rommelige indruk geven, maar ook dit komt in de loop van weken goed. 

Wat doen we met het resthout?
Na de storm worden de takken en stukken hout na het zagen zoveel mogelijk teruggegeven aan de natuur. Dit doen we door van de takken in de bossages takkenrillen te maken. Dit draagt bij aan de biodiversiteit (schimmels, insecten, schuilplaatsen voor vogels etc.). Takken en bomen op de velden worden verzameld en in depot bewaard en later gebruikt als afrastering, voor afscheiding van speelweides of er worden houtsnippers van gemaakt die weer in de bosjes worden verspreid.


Meer nieuws