zomerdel 2020

Aandeel Geestmerambacht in CO2-footprint Alkmaar 0,2%

Publicatiedatum: 26 november 2020

Eind november vinden bij de organisatie van de gemeente Alkmaar en de verbonden partijen audits plaats voor het behalen van het certificaat van de CO₂-prestatieladder.

De gemeentelijke organisatie van Alkmaar laat zien inzicht te hebben in de CO₂-uitstoot van de gehele gemeentelijke organisatie. Daarnaast maken ze kenbaar welke maatregelen ze nemen om die uitstoot te verminderen. 

Naast de gemeentelijke panden heeft de gemeente ook gekeken naar de CO₂-uitstoot van een aantal verbonden partijen binnen hun organisatiegrens;. Eén van die partijen is Recreatieschap Geestmerambacht. De andere partijen zijn Alkmaar Sport, Stadswerk072, het Regionaal Archief Alkmaar, recreatieschap Geestmerambacht, WNK en Halte Werk.

Recreatieschap Geestmerambacht zorgt slechts voor een aandeel van 0,2%. Dit heeft het schap bereikt door zonnepanelen te plaatsen op het dak van het beheerkantoor, in combinatie met een electrisch aangedreven onderhoudsvoertuig. Daarnaast is in het kantoor het dak verlaagd en geïsoleerd. Op het evenemententerrein is electriciteit, water en riolering aangelegd, zodat evenementen zo duurzaam mogelijk georganiseerd kunnen worden. En zijn de armaturen van de lantarenpalen vervangen door led-verlichting. 

Binnenkort wordt de dienstauto vervangen door een hybride voertuig en worden ook in Park van Luna de lantarenpalen vervangen door led-verlichting. 

CO-2 uitstoot Geestmerambacht // afbeelding_verdeling_footprint.jpg (17 K)


Meer nieuws