Bestuurslid Pieter Dijkman geeft officiële startsein aanleg Natuurpark Geestmerloo

Publicatiedatum: 18 oktober 2019

Pieter Dijkman bestuurslid van Recreatieschap Geestmerambacht heeft vandaag het officiële startsein gegeven voor de aanleg van Natuurpark Geestmerloo

Dit deed hij door het in beweging zetten van een graafmachine.

Het nieuwe gebied maakt deel uit van recreatiegebied Geestmerambacht. In het natuurpark komen waterpartijen en een 6 meter hoge heuvel, wandelpaden een plek voor natuurbegraven en een Bos der Omarming. In het ontwerp is ook een plek voor honden getekend. Er komt hiervoor een speciale zwemplek. Daarnaast komen er schapen die zorgen voor het begrazen van het park en de wijdere omgeving.

In het plan is verder een plek voor een natuurspeelplaats getekend. Om deze speelplaats een leuke, avontuurlijke en uitdagende plek te laten zijn voor de jongere bezoekers, gaat het recreatieschap aan de slag met een lesprogramma voor een aantal groepen van twee basisscholen uit de wijk Daalmeer. Het recreatieschap laat het leukste idee voor de inrichting van deze plek uitvoeren.

In het voorjaar van 2020 zal het natuurpark klaar zijn en kunnen inwoners en recreanten er gebruik van maken.

Meer informatie en eerdere berichten over het natuurpark zijn te vinden op www.geestmerambacht.nl/over/geestmerloo

Belangstellenden voor de natuurbegraafplaats kunnen een kijkje nemen op de website natuurbegraafplaats-geestmerloo.nl.

De inrichting van de zuidwestelijke helft van het natuurpark is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland.


Meer nieuws