Routes bij dit startpunt:

68 - Bergen Centrum 

68 - Bergen Centrum

Bergen is een gemeente met een rijke geschiedenis. Deze is in het landschap op verschillende punten nog af te lezen, maar er zijn ook verborgen elementen. De blauwe route (6 kilometer) loopt over de Beatrixlaan, waar archeologen resten van een kasteel vonden. Daar vlakbij, op het zogenoemde Brederodeveld, zijn resten van het kasteel van Jan van Bergen gevonden. Het stond daar tussen de dertiende en de vijftiende eeuw. Het terrein is tegenwoordig geheel bebouwd.  

De groene route (5,5 kilometer) voert langs Het Oude Hof uit 1643, met bouwkundig waardevolle elementen: bruggen over de grachten, een boenstoepje en een slangenmuur waar vroeger leifruit tegenaan groeide.

Als u kiest voor de paarse route (8,9 kilometer), wandelt u over de dertiende-eeuwse Klaassen- en Evendijk richting het Noord-Hollands Kanaal. De rode route (4,1 kilometer) leidt u door het dorp richting de droogmakerij Bergermeer.

Om het Noordhollands Duinreservaat te kunnen bezoeken heeft u een PWN-duinkaart nodig. Klik hier voor meer informatie. Honden zijn in het Noordhollands Duinreservaat toegestaan, maar moeten altijd aangelijnd zijn.

Dichtsbijzijnde adres voor navigatie:
Plein 1, 1861 Bergen (NH)

Parkeergelegenheid:
Centrum Bergen, betaald parkeren. Klik hier voor meer informatie.

Dichtsbijzijnde station of bushalte:
Bushalte Bergen (NH), Plein. Buslijnen 6, 407 en 410.

Download(s):