Heeft u een dode vogel gezien?

Heeft u een dode vogel gezien?

Komt u een dode vogel tegen?

Link naar: Heeft u een dode vogel gezien?

Open dag in Geestmerambacht trekt 5000 bezoekers! 

24 April 2012

De ondernemers van de Noordrand van Geestmerambacht openden op 15 april de deuren voor het publiek. Iedereen kon  kennismaken met de bedrijven en gratis deelnemen aan activiteiten. Ook het Indian Summer Festival, dat al jaren in recreatieschap Geestmerambacht gehouden wordt, was erbij. Ondanks het best gure weer was de belangstelling groot.

Vanaf 11.00 uur konden bezoekers in paardenkoetsen of in het treintje het rondje Noordrand op een ontspannen manier beleven. Bezoekers konden bij elke ondernemer in- en uitstappen om zo deel te nemen aan de vele activiteiten.

Vanaf de parkeerplaats aan de noordkant van Geestmerambacht was de eerste stop bij camping/hotel Molengroet. Het was er een gezellige drukte en de kinderen konden zich vermaken op een groot springkussen en theater met Bram de Bever.

Speelpark de Swaan was voor de kinderen een grote trekpleister met als extra een goochelaar en een kinderdisco. Ook manege Beukers had over belangstelling niet te klagen. Hier kon men genieten van diverse demonstraties en de kinderen konden kennismaken met het paardrijden door onder begeleiding een rondje te rijden.

De volgende stop was bij de biologische fruittuin. Hier zijn een aantal oude fruitrassen in ere hersteld. Helaas was de wind hier volop aanwezig waardoor de belangstelling iets minder was. Hetzelfde geldt voor Justerland met interessante demonstraties van ambachten uit de eerste eeuw na Christus. Helaas was het op de volle vlakte behoorlijk koud!

Bij de brug die het bestaande Geestmerambacht met de uitbreiding verbindt, was de reddingbrigade actief. Hier kon men een rondje meevaren met de reddingboot en meewerken aan een aantal reddingdemonstraties.

 gab_open_dag_ondernemers_noordrand.jpg (10.6 K)

Op diezelfde brug was om 13.30 uur de officiële opening van de Noordrand. De burgemeester van Langedijk hield een toespraak en de diverse activiteiten die men in het gebied kan ondernemen, kwamen in een lange rij achter elkaar de brug over. Al met al een geslaagde dag voor jong en oud!